Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Slanina (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 3 4 5 > >>

Hodnoť

 

Super clanok, som klikol na karmu. Furt si hovorim, ze by malo byt viac foodporna na blogu.
 
Hodnoť

 

to sa smie takto nás ostatných tuná týrať?:)))
 
Hodnoť

Do tridsiatky som

slaninu vobec nejedla ale tato ma dostala...:))) http://speckeria.at/index.php?...
 
Hodnoť

Slanina

superfood
 

mas to dopletene...!

spravne sa to pise slovfood

Our philosophy

We believe that everyone has a fundamental right to pleasure and consequently the responsibility to protect the heritage of food, tradition and culture that make this pleasure possible. Our movement is founded upon this concept of eco-gastronomy – a recognition of the strong connections between plate and planet.

Slow Food is good, clean and fair food. We believe that the food we eat should taste good; that it should be produced in a clean way that does not harm the environment, animal welfare or our health; and that food producers should receive fair compensation for their work.

We consider ourselves co-producers, not consumers, because by being informed about how our food is produced and actively supporting those who produce it, we become a part of and a partner in the production process.
http://www.slowfood.com

http://images.google.com/image...
 

Fuj, slow slimáky,

a to máš taký pekný surname, skoro ako bacon :)
 

tak to musim dovysvetlit....:)

etymologia mojho priezviska nesuvisi s anglickou slaninou...., pochadza z rumunskeho pomenovania pastiera oviec...
................................
co sa tyka slowfood-a je to svetove spolocenstvo gurmanov
( labuznikov, ktori lubia dobru papu a neponahlaju sa, ked ju vychutnavaju:)
Zivocich v logu symbolizuje prave pomalost, co pre anglicana je slow!
Slowfood je samozrejme aj reakcia na nezdrave a rychle stravovacie obycaje "moderneho" cloveka.
http://www.euractiv.sk/zdravot...
Samozrejme tam kde su slimaky lahodkou sa podavaju..., ale podstatou je propagia regionalnych tradicnych jedal so zvlastnym dorazom na povodne postupy spracovania, a pokial mozno aj zo surovin vyrobenych tradicnymi metodami- teda ako napr. nasa bryndza :)
...........................................................
Pripominam toto hnutie aj z dovodu temer rovnakej vyslovnosti v anglictine, ako by mala skratka slovenskeho food-u, co by mohlo byt inspiraciou pre niektore zariadenia, ktore varia pre labuznikov
(pripadne maju pomalu obsluhu :) a maju zahranicnu klientelu, kde toto hnutie je velmi uznavane !
bwt. este link na ceske stranky:
http://www.bioklub.cz/zdrava-v...
http://www.slowfood.cz/novinky...
 

Čo už ja budem vyprávať,

matkine surname znelo takmer ako Valach
a k Rumunsku máme tiež blízko, nielen láskou k solonine :)
 
Hodnoť

 

Zhodou okolností som aj ja mal slaninový záchvat a dvakrát, najskôr s cibuľou a pred chvíľkou s cesnakom a na záver 16% pivko a môžeš hovoriť čo chceš, aj tá svinka pila pravidelne pivo.
 

" tá svinka pila pivo "

To mi nie4o pripomenulo... môj otec, išiel pomôcť na zabíjačku svojmu kamarátovi do jednej dediny pri Šírave... tá siahala až do záhrady toho kamaráta. On tie svoje ošípané kŕmil aj rybami. Tá slanina , ktorú si otec doniesiel, bola vlastne rybacina .. dietna slanina ... :-)
 

Hm,

PCB slanina.
 
Hodnoť

 

slaninu aj ja milujem, našu domácu, takmer adidasku :)
 
Hodnoť

 

joj,dikes za pekny clanok,idem si odrezat kusok slaninky a dam si k tomu aj trosku tlacenky....
 
Hodnoť

Pekne.

Výnimočný článok. :))) V nedeľu som bol na návšteve u kamaráta maďara a dostal som výslužku. Čipoš klobásy, zaúdenú bravčové panenku plnenú klobáskou a SLANINU. Z mangulice. To nie je slanina, ale poetický zážitok sprevádzaný záchvevom rozkoše.
 

 

mangalice:-))) pred dvoma tyzdnami som bol na festivale huspeniny v madarsku a tam ste mali vidiet tie dobroty od vymyslu sveta...huspeninka,gulase,klobasky,slaninky ,langose a ku tomu vsetkemu skvela madarska ovocna palinka....
 

:-)

boze na nebi, oggir :-)) kedy prides do grecka?..musis sa zastavit s takouto vysluzkou aj v atenach, :-))
 
Hodnoť

mi-lu-jem sla-ni-nu!!!!

nakrájanú na tenučké pásišky... najlepšie na drevenom lopáriku... kečup a chren...

som v zahraničí... ale nedalo mi a po Vianociach som si tu doniesla jednu jedinu vec na jedenie - slaninu! este mi ostal kusocek, ale kedze idem domov na Velku noc, vystaci, a potom si donesiem dalsiu ;).
 

A kde ja teraz

v Londýne zoženiem slaninu?????
Toto by malo byť trestnééééé.....veď počkaj autor, keď ťa dostanem na lopári:)))))
 

1 2 3 4 5 > >>

Najčítanejšie


  1. Stanislav Martinčko: Hriech B. Kollára je len na jeden Otčenáš!! 548
  2. Oliver Andrejčák: Stále len rozpráva, rozpráva, rozpráva... 44
  3. Július Kovács: Ján Mičovský človek, ktorému vďačíme za zatknutie Kožucha, Kvietika a najnovšie aj Bodora 36
  4. Ondrej Putra: Samovraždy zamestnancov v kríze 22
  5. Věra Tepličková: Premiér Matovič nevie ani po troch mesiacoch praxe vládnuť, 18
  6. Mišo Šesták: Keď na korupciu stačila pálenka 18
  7. Dominika Dongova: Čo priťahuje ženy? Jeden muž mi dnes povedal.. 14
  8. Martin Pekár: Kontroverzný človek je členom výboru pre prípravu novely stavebného zákona 12
  9. Igor Hornak: Električka po Landererovej 10
  10. Gabriel Čajko: Pomohol by polícii Old Shatterhand? 9

Rebríčky článkov


  1. Filip Pančík: Špagety
  2. Olívia Lacenová: Zlato ukazuje svoju silu. Prekoná do konca roka hranicu 2 000 USD za uncu?
  3. Michael Laitman: Vyzbrojovanie USA a tajná zbraň prírody
  4. Július Kovács: Ján Mičovský človek, ktorému vďačíme za zatknutie Kožucha, Kvietika a najnovšie aj Bodora
  5. Štefan Vidlár: 1. liga
  6. Andrea Bérešová: Kosenie horskej lúky na Miláne Grúni
  7. Richard Gajarský: OČR a karanténa.
  8. Miriam Studeničová: O záhadnej identite neznámeho z evanjelií
  9. Denis Jacko: Malinový stret
  10. Lukáš Baloga: Čínsky akciový trh dynamikou rastu jasne prekonal USA aj Európu


Už ste čítali?