reklama

Čo variť?

Tí, ktorých kuchyňa nie je každý deň studená, tí ktorí varia a radi, tak tí určite vedia, aké ťažké je zodpovedne odpovedať na tak jednoduchú otázku.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (16)

Rotovať každý deň vifon sa určite dá, ale zážitok z chutí, tento fenomén poskytne minimálny. Zásobník pokrmov sa ľahko minie, niektoré jedlá, hoc sú obľúbené sa ľahko zunujú. Vtedy prichádza na rad, možno kuchárska kniha po babke, či jej zošit popísaný receptami na päťstošesťdesiat dní v roku. Možno poradí niekto blízky, či vzdialený server s menu na každý deň.

Čo variť? Vždy ma až zamrazí, ako krkovička, ktorú automaticky z mrazáku v takú chvíľu vyberiem. No už viem, že nedá sa každý deň mäso, že existujú aj iné jedlá, zo zeleniny, kde bielkovinu vágne nahradí kúsok syra. Ak ani ten, tak vlažne pocit lovca navodí olej z pražených tekvicových jadierok...

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Je mi ľúto, ako sa vytratili niektoré jedlá, hoc strohé, no s chuťou nezabudnuteľnou. Chlieb obaľovaný vo vajci, granadír, alebo skvost v kategórii pripečený chlieb, hrianky. Ako dezert, chlieb s maslom, posypaný kryštálovým cukrom. Chlieb len tak, s mliekom, ak ho tínedžer neexol v pootvorených dverách chladničky.

Čo variť? Ak v skrini oddychuje chlieb, zabalený aby nevyschol, tak je navarené. Chlieb je unikum. Bochník preto pre každého.

 

Marian Baran

Marian Baran

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  660
  •  | 
  • Páči sa:  437x

mám rád červenú farbu a na raňajky pohár mlieka Zoznam autorových rubrík:  OsobnéOdpočutéOdkazyNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu