Čo variť?

Autor: Marian Baran | 10.2.2017 o 19:15 | Karma článku: 10,96 | Prečítané:  1960x

Tí, ktorých kuchyňa nie je každý deň studená, tí ktorí varia a radi, tak tí určite vedia, aké ťažké je zodpovedne odpovedať na tak jednoduchú otázku.  

Rotovať každý deň vifon sa určite dá, ale zážitok z chutí, tento fenomén poskytne minimálny. Zásobník pokrmov sa ľahko minie, niektoré jedlá, hoc sú obľúbené sa ľahko zunujú. Vtedy prichádza na rad, možno kuchárska kniha po babke, či jej zošit popísaný receptami na päťstošesťdesiat dní v roku. Možno poradí niekto blízky, či vzdialený server s menu na každý deň.

Čo variť? Vždy ma až zamrazí, ako krkovička, ktorú automaticky z mrazáku v takú chvíľu vyberiem. No už viem, že nedá sa každý deň mäso, že existujú aj iné jedlá, zo zeleniny, kde bielkovinu vágne nahradí kúsok syra. Ak ani ten, tak vlažne pocit lovca navodí olej z pražených tekvicových jadierok...

Je mi ľúto, ako sa vytratili niektoré jedlá, hoc strohé, no s chuťou nezabudnuteľnou. Chlieb obaľovaný vo vajci, granadír, alebo skvost v kategórii pripečený chlieb, hrianky. Ako dezert, chlieb s maslom, posypaný kryštálovým cukrom. Chlieb len tak, s mliekom, ak ho tínedžer neexol v pootvorených dverách chladničky.

Čo variť? Ak v skrini oddychuje chlieb, zabalený aby nevyschol, tak je navarené. Chlieb je unikum. Bochník preto pre každého.

 
Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

KOMENTÁRE

Prečo by sa mali Slováci začať báť Čechov

Slovensko bude musieť vynaložiť viac úsilia a vynaliezavosti, aby ho Brusel v zhluku „podivných“ demokracií na východ od Nemecka rozpoznal

EKONOMIKA

Hranica s Ukrajinou sa môže otvoriť, clo zrušiť a roaming tiež

V najbližších rokoch by sa Ukrajina či Moldavsko mohli dostať do Schengenu.


Už ste čítali?