Pozrieť, ovoňať a obchytať

Autor: Marian Baran | 17.3.2016 o 20:00 | Karma článku: 10,99 | Prečítané:  1731x

Každý deň zjem dve jablká. Čo je za rok približne tristotridsať jabĺk. Mesiac december nerátam, nekazím jablkovým zvykom mesiac mandaríniek.

Každé ráno sa proces opakuje, vyberiem a vložím do obalu. Pri pokladni sa potom hráme takú hru. Aké sú to jablká? pýta sa pokladník a ja odpovedám. Vecné reakcie ako šťavnaté, či  guľaté, prestali fungovať rýchlo. Preto som si osvojil všetky odrody jabĺk v ponuke. Skutočnosť, že jablká nemajú čiarový kód, spravili zo mňa znalca. Pozrieť, obchytať a ovoňať. Úplne ako v živote chovateľa ruží.

Pred rokmi som začal jablkami, páčilo sa mi, že všetko začína na jednej stopke. Ako aj skutočnosť, že jablko bolo prvé ovocie, ktoré pokazilo charakter. Banán také niečo nedokázal a pritom má lepšie dispozície.

Ráno. Viem, že som aktívnym členom dnešného obchodu pri pokladni. Som naučený, pripravený, mám zrátané. Ránečko. Koľko máme pečív? Začne pokladník. ŠesťOdpovedám, pretože viem. Aké sú to jablkápýta sa ďalej. To sú hrušky. Jabĺk už bolo naozaj dosť, treba začať novú etapu. Pozrie na mňa, viem, že mihalnice sa samé takto netočia. Aké sú to hrušky? spýtal sa úplne ako začiatočník.

 
Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Minúta po minúte: Bratislavu čaká tretí protikorupčný pochod

Organizátori na protikorupčný protest pozvali aj premiéra Roberta Fica.

PRIMÁR

Päťdesiatnici a stres: Po päťdesiatke začne stres zabíjať

Nikto nie je stavaný na to, aby prežíval dlhodobý stres.


Už ste čítali?