Čínska reštaurácia

Autor: Marian Baran | 30.5.2013 o 18:30 | Karma článku: 13,66 | Prečítané:  2078x

Na našom sídlisku otvorili novú reštauráciu. Nad vchodom visia znaky ktoré nedokážem prečítať, hoci sa vždy veľmi snažím, ale sú celkom pekné. Začal som tam chodiť pravidelne.

Postupne som ochutnal všetky dobroty tejto čínskej reštaurácie, aj niekoľkokrát a našiel som to najlepšie. Ostrokyslú polievku si objednám takmer vždy a tiež chrumkavé kura, ktorého bonusom je to, že je naozaj chrumkavé. Kuchár ho po opečení nabodne na veľkú vidličku a vzdiali sa do zákutí kuchyne, kam na neho nevidno. Možno nechce, aby hostia videli záverečnú prípravu tejto dobroty, ktorá je uchovávaná v tajnosti po tisícročia, ako prísne strážená receptúra na výrobu studenej vody.

Pravda je ale taká, že je to tam celkom fajn. Spomenul som túto reštauráciu aj kamarátovi, keď sme sa poobede náhodou stretli pred knižnicou, kde som bol náhle vrátiť požičanú knihu spred štyroch rokov. Prikývol, vraj to tam pozná a už tam bol. Hneď som sa ho opýtal čo si objednal, lebo som očakával, že spomenie moju obľúbenú delikatesu. Myslel som, že sa chrumkavé kura stane nosnou témou nášho rozhovoru, kým nezapadne slnko, alebo kým nás niekto nevytlačí spred vchodu do knižnice. Pozrel na mňa vážne. Dal som si kebab a americké zemiaky. Predstav si, tatarku nemali.

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

KULTÚRA

Dominik Dán o knižnom trhu: S mafiánskymi praktikami som sa nestretol

Najčítanejší spisovateľ má so slovenskými podnikateľmi zlú skúsenosť.

SVET

Café Európa: Ako dopadne Európa po francúzskych voľbách

Francúzsko má nového proeurópskeho prezidenta.


Už ste čítali?