Mäso

Autor: Marian Baran | 26.2.2013 o 17:15 | Karma článku: 15,18 | Prečítané:  1676x

Deň, keď sme prestali jesť mäso, prišiel nebadane. Aj by sme ho možno jedli, ale už nikde nebolo. Kravy a sliepky prestali existovať. Svine už dávno nikto nevidel.

Začali sme jesť iba rastliny, no experimentovať s trávou a riasami odmietame. Niekto vraj zistil, ako chutí rozdrvená kôra z konkrétnych stromov, zmiešaná s pramenitou vodou. Hotová drevikatesa. Neskúšame. Okruh záujmu sme zúžili na ovocie a zeleninu. Nazvali sme sa pioniermi, no už nevieme prečo. Ani mlieko nie je v ponuke, možno sa prestalo vyrábať. Ťažko nám je, no zvykáme si.

Na večeru zjem vedro zeleniny a vďaka tomu už viem, ako sa cítil taký zajac. Hoci si už nepamätám ako vyzeral a ani ako chutil. Viem sa vcítiť do kože kráv, na tie si ešte matne pamätám, takmer každá bola na zjedenie. A každú jednu chápem a s obdivom vzhliadam k jej žalúdkom, vraj ich mala päť. Už rozumiem prečo.

Našimi pochúťkami sa stal vyprážaný kaleráb i fazuľové fašírky, čo je celkom fajn. Chystáme sa obohatiť naše menu o údený petržlen, mrkvové klobásy, pečené sójové bôby v trojobale a bôčik z brokolice. Jedného dňa sme prestali jesť mäso a vydržíme. Do nedele určite.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Smrť blízkeho majú platiť poisťovne, rozhodol súd. Tie nesúhlasia

Spor, či majú poisťovne platiť blízkym bolestné, sa na Slovensku vlečie už desať rokov.

KOMENTÁRE

Málo tu oslavujeme to dobro, čo na Slovensku bolo, je a bude

Slovákom budú tieto slová znieť trochu pateticky.


Už ste čítali?