Mäso

Autor: Marian Baran | 26.2.2013 o 17:15 | Karma článku: 15,54 | Prečítané:  1665x

Deň, keď sme prestali jesť mäso, prišiel nebadane. Aj by sme ho možno jedli, ale už nikde nebolo. Kravy a sliepky prestali existovať. Svine už dávno nikto nevidel.

Začali sme jesť iba rastliny, no experimentovať s trávou a riasami odmietame. Niekto vraj zistil, ako chutí rozdrvená kôra z konkrétnych stromov, zmiešaná s pramenitou vodou. Hotová drevikatesa. Neskúšame. Okruh záujmu sme zúžili na ovocie a zeleninu. Nazvali sme sa pioniermi, no už nevieme prečo. Ani mlieko nie je v ponuke, možno sa prestalo vyrábať. Ťažko nám je, no zvykáme si.

Na večeru zjem vedro zeleniny a vďaka tomu už viem, ako sa cítil taký zajac. Hoci si už nepamätám ako vyzeral a ani ako chutil. Viem sa vcítiť do kože kráv, na tie si ešte matne pamätám, takmer každá bola na zjedenie. A každú jednu chápem a s obdivom vzhliadam k jej žalúdkom, vraj ich mala päť. Už rozumiem prečo.

Našimi pochúťkami sa stal vyprážaný kaleráb i fazuľové fašírky, čo je celkom fajn. Chystáme sa obohatiť naše menu o údený petržlen, mrkvové klobásy, pečené sójové bôby v trojobale a bôčik z brokolice. Jedného dňa sme prestali jesť mäso a vydržíme. Do nedele určite.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

V starostlivosti o srdce patríme medzi najhorších v Európe. Pozrite si rebríček

V prieskume Slovensko získalo nízke známky pre zlý životný štýl svojich obyvateľov a aj dlhé čakacie lehoty na vyšetrenia.

EKONOMIKA

Prvá banka prelomila tabu a zvýšila úroky na hypotékach

Zvyšovanie úrokov vraj nesúvisí so zmenami Národnej banky.


Už ste čítali?